Moraju li stres, kolesterol i malaksalost doista biti sastavni dio života? Ne nužno.

Mnogo se pisalo o kolesterolu. Zapravo, ima toliko informacija da je čovjek već zbunjen i teško je dobiti pravu sliku. Kolesterol je na neki način postao neizostavan dio,  gotovo sinonim, suvremenog doba, našeg načina života i prehrane. Kolesterol je usko povezan sa svim stresnim situacijama s kojima se današnji čovjek suočava svaki dan.

Poznajemo pozitivan i negativan stres. Oba smo preuzeli od naših predaka. Pozitivan stres čovjeka stimulira, priprema za izazov koji je pred njim i pomaže mu da ga savlada, dok ga negativan stres oštećuje, zaustavlja i dugoročno uništava ljudski organizam. Možete zamisliti kako su naši daleki preci išli u lov kako bi prehranili sebe i svoju obitelj i koliko su pozitivnog i negativnog stresa pritom doživjeli. Čak i bez znanstvenih istraživanja, možemo sa sigurnošću reći da današnji čovjek prima puno više negativnog stresa, kada se na drugačiji način bori za opstanak.

Čimbenici za stvaranje kolesterola

Ako stresu dodamo još i način prehrane (previše zasićenih masnoća i šećera), alkohol, pušenje i manjak tjelovježbe, tada smo već nabrajamo glavne čimbenike povećanja razine štetnog kolesterola u tijelu. To je nezdrav način života.

Ostali čimbenici uključuju i određena oboljenja (dijabetes, hipotireoza, nefrotski sindrom, kronično zatajenje bubrega, opstruktivna bolest jetre, anoreksija, nervoza, sistemski eritemski lupus, akutni hepatitis).

Neki lijekovi (oralni kontraceptivi, ciklosporin, tiazidni diuretici, beta-blokatori, glukokortikoidi) također mogu doprinijeti stvaranju štetnog kolesterola.

Što je kolesterol i zašto su visoke razine kolesterola štetne?

Kolesterol je nužna tvar za život. Važan je građevni element svih tjelesnih stanica, raznih hormona, vitamina i žučnih kiselina. Najviše se proizvodi u jetri, a dijelom se unosi hranom.

Kod zdrave osobe unos većih količina kolesterola hranom može kompenzacijski smanjiti proizvodnju od strane jetre. Međutim, ako je previše kolesterola u prehrani učestalo, jetra gubi sposobnost samoregulacije, pa razina kolesterola u krvi postupno raste i na kraju ostaje trajno povišena.

Kada u tijelu ima više kolesterola nego što je potrebno, događa se proces ateroskleroze. U tom procesu, ostatak kolesterola nakuplja se u stijenkama krvnih žila, uzrokujući njihovo sužavanje, a na kraju se mogu i potpuno začepiti. Smanjen protok krvi i posljedično smanjena opskrba kisikom dovode do razvoja angine pektoris, srčanog udara, moždanog udara, zatajenja bubrega i bolesti perifernih arterija udova. Ateroskleroza također može oslabiti stijenku krvne žile i uzrokovati proširenje krvne žile, što se zove aneurizma. Ukoliko pukne, dolazi do unutarnjeg krvarenja.

Kako samo možemo pridonijeti dobrobiti organizma?

Sada kada smo to raščistili, vratimo se na čimbenik na koji sami možemo najviše utjecati, a to je način života. Ako ćemo biti skroz iskreni, većina nas je svjesna što treba činiti i kako živjeti zdravo, ali nekako nam uvijek ponestane vremena. Često smo preumorni i zato idemo kraćim putem. Ne hranimo se dovoljno zdravo, jedino punimo baterije. Stalno si obećajemo da ćemo se više kretati, ali uvijek postoji nešto radi čega odustanemo. Kada nađemo malo vremena za druženje s prijateljima, govorimo si: „Neću si zabraniti jelo i piće, malo ću se opustiti i zabaviti.“ Mnogo puta nismo svjesni da nam kombinacija svjesnosti o tome što bi bilo ispravno i postupanja suprotno samo stvara dodatan stres. Kako izaći iz začaranog kruga?

Biostile ima rješenje

Nudimo Vam rješenje! Budući da svi znamo da čarobnog štapića nema, i u ovom slučaju morat ćemo uložiti malo volje i energije. Dakle, ovo je kombinacija koja ne bi trebala biti previše naporna za svakoga tko želi ostati zdrav ili poboljšati svoje zdravstveno stanje:

  • Budimo marljiviji kada je u pitanju kretanje.
  • Obratimo pažnju na ono što jedemo.
  • Tijelu možemo pomoći prehrambenim dodacima kako bi se moglo bolje nositi sa svim opterećenjima.
  • Tako ćemo učiniti mnogo za sebe.

Naš tim stručnjaka pripremio je set proizvoda koji će Vam pomoći u ovom planu.

Sadrže koenzim Q10, selenij, matičnu mliječ, elaginsku kiselinu, sok od nara i korisna vlakna. Q10 je malo tajanstveniji, a ostale sastojke već poznajemo.

Što je koenzim Q10?

Koenzim Q10 (CoQ10) je prirodna tvar, slična vitaminu, koja se nalazi u svakoj stanici našeg tijela. Posebno velik udio ove tvari nalazi se u srcu, jetri, bubrezima i gušterači. Dokazano je da koenzim Q10 djeluje protiv starenja te da ima blagotvoran učinak na rad svih stanica u tijelu.

Koenzim Q10 (CoQ10) igra iznimno važnu ulogu u pretvaranju hrane u nužno potrebnu staničnu energiju. Bez koenzima Q10 ne bi bilo života, jer on tijelu osigurava odgovarajuću razinu energije za njegovo normalno funkcioniranje. Ujedno je iznimno važan antioksidans koji štiti naše tijelo od slobodnih radikala. Riječ je o opasnim reaktivnim tvarima koje napadaju i uništavaju genetski materijal, proteine, masti i druge važne molekule u našim stanicama, te su stoga jedan od glavnih čimbenika starenja i mnogih bolesti.

Što predlažemo?

Immune Power sadrži odabrane sastojke koji pomažu u održavanju normalne razine kolesterola i triglicerida u našoj krvi, čime se osigurava zdrav cjelokupni kardiovaskularni sustav.

Poseban sastojak – matična mliječ učinkovit je element koji pomaže u održavanju jakog imunološkog sustava. Sastojci proizvoda sadrže elaginsku kiselinu. Ovaj iznimno snažan antioksidans utječe na čistoću stijenki krvnih žila, a one omogućuju nesmetan protok krvi. Kada se naslage u krvnim žilama smanje, srce se opskrbljuje esencijalnim hranjivim tvarima, normalizira se krvni tlak i smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Sve ove tvari također podupiru i održavaju našu kožu zdravom i mladom.

Matična mliječ ili Gelee Royal ljepljiva je tekućina koji proizvode pčele padilice stare 6-14 dana za prehranu svoje matice. Bez matične mliječi matica bi bila ista kao i sve ostale pčele, a uz njenu pomoć može živjeti od 3 do 8 godina, odnosno 45 puta duže od ostalih pčela. Matična mliječ je tako ” matična hrana”, koja kraljici omogućuje veće sposobnosti, dulji život i mogućnost razmnožavanja.

Morski kolagen se vadi iz najčišćih dubina mora iz netaknute Australije. Opće je poznato da tijelo nakon 20. godina svake godine proizvodi 1% manje kolagena. Stoga ne čudi da su dodaci kolagena toliko popularni i kod žena i kod muškaraca.

Koenzim Q10 i selenij

Selenij i koenzim Q10 međusobno djeluju, pa je smisleno i logično istovremeno ih dodati u prehranu modernog čovjeka. Selenij je potreban u metabolizmu za sintezu koenzima Q10, a ovo drugo je potrebno za ugradnju selenija u enzime, koji za svoje funkcioniranje zahtijevaju selenij. Nedostatak selenija također negativno utječe na unutarstaničnu distribuciju koenzima Q10. Selenij ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, funkciji štitnjače, zaštiti stanica od oksidativnog stresa i stvaranju spermija, te pomaže u održavanju zdrave kose i noktiju.

U mikrokapsulama Biostile Q10 sa selenijem, koenzim Q10 je otopljen u maslinovom ulju, a zatim obložen premazom od polisaharida i proteina i sušen na temperaturi ispod točke smrzavanja. Takve su mikrokapsule stabilne u kiselom i neutralnom okruženju i otporne na razgradnju u želucu. Proizvodu su dodani i vitamini A, C i E koji također imaju antioksidativno djelovanje, za još bolji učinak.

Sok od nara

Nar je vrlo posebno, sočno voće, jarko crvene boje, primamljivo na prvi pogled.

Prava je riznica vitamina koja sprječava razna oboljenja. Kažu da se nar uzgajao još u od prapovijesno doba, a na Mediteranu se uzgaja tisućljećima.

Nar krije iznimno velik broj sjemenki, okruženih jarko crvenom jezgrom. Sjemenke nara su male i bogate polifenolima. Smanjuju i sprječavaju oštećenja DNK uzrokovana slobodnim radikalima. Sjemenke nara, koje su bogate antioksidansima, sadrže puno vitamina (vitamin C, vitamin B2 i B3), minerale (Kalij sudjeluje u održavanju acidobazne ravnoteže. Niske razine kalija uzrokuju umor, zatvor i srčanu aritmiju.), puno voćnih kiselina i snažnih antioksidansa, te polifenol. U sok su dodani vitamini B1, B2, B6, B12, folna i pantotenska kiselina, te vitamini E i C.

Čaša puna zdravlja.

Vlakna Viachole

Suvremeni način života, o kojemu smo govorili, uzrokuje loš rad probavnog trakta i jetre. Kada se u probavnom traktu počnu zadržavati otpadne tvari, počinje truljenje i nadutost. I u našu krv se apsorbiraju tvari, koje se nepravilno prerađuju i mogu uzrokovati bolest. S vlaknima Viachole želimo Vam pružiti proizvod, koji dokazano snižava kolesterol i težinu.

Danas ljudi konzumiraju daleko premalo vlakana pa smo u ovom proizvodu spojili četiri tipa vlakna koja pomažu u uklanjanju otpadnih tvari iz crijeva, aktiviraju peristaltiku za izlučivanje otpadnih tvari iz probavnog trakta, vežu masnoće i time snižavaju razinu kolesterola u krvi.

Djeluju i kao probiotik – osiguravaju hranu za naše korisne crijevne bakterije i reguliraju crijevnu mikrobiotu. Također uklanjaju stare naslage u crijevima, čiste crijevne resice i tako poboljšavaju apsorpciju hranjivih tvari.

A sada akcija!

Sigurni smo da će Vam to što smo pripremili uistinu pomoći u barem polovici plana za očuvanje zdravlja i dobrobiti koji smo zajedno osmislili. Vjerujemo također da će druga polovica ići nešto lakše.

Gdje su ono tenisice?

Biostile – Vaše zdravlje, naša briga!

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.