Kurkumin MICROENCAPSULATED

Dodatak prehrani koji sadrži mikrokapsulirani kurkumin, bosveliju, vitamin C, E i cink.

Količina: 60 kapsula

 

44,90

Vidi košaricu
  • Slovenski proizvod
  • Besplatna dostava iznad 45€
  • Brza dostava

Opis

BMT® KURKUMIN

Kurkumin je aktivni spoj kurkume i prirodni protuupalni i snažan antioksidans.

Apsorpcija i bioraspoloživost kurkumina

Nedostatak kurkumina je što se slabo apsorbira iz crijeva u krvotok. Bioraspoloživost kurkumina je stoga vrlo niska zbog različitih čimbenika kao što su : slaba topljivost u vodi, neodgovarajuća apsorpcija, brzi sistemski klirens, razgradnja pri niskom pH ( u želodcu) i viskoda fotoosjetljivost. Kako bi se uklonili ovi nedostaci, povećala stabilnost, bioraspoloživost i apsorpcija kurkumina, kurkumin je mikrokapsuliran. Budući da je kurkumin topljiv u mastima, koristili smo patentiranu tehnologiju mikrokapsulacije temeljenu na principu kaocervacije, gdje se kurkumin otapa u uljnoj fazi i okružen je prevlakom od polisaharida i proteina koji sprječava razgradnju u želučanoj kiselini. Time se postiže ciljana opskrba mjestom apsorpcije – u tankom crijevu, gdje se mikrokapsula razgrađuje samo enzimima guštarače, što omogućuje inzimno dobru apsorpciju i visoku bioraspoloživost.

Ali to nije sve. Za dodatnu potporu i još bolji sinergijski učinak, BMP® kurkumin dodani su piperin ( ekstrakt crnog papara), ekstrakt bosvelije, vitamin C i E te cink.

 

Preporučena dnevna doza:  Dvije kapsule dnevno (2×1); za doručak i večeru uz času vode.

 

ZDRAVSTVENI ZAHTIJEVI

Vitamin C ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava tijekom i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti, pomaže u obnavljanju reduciranog oblika vitamina E, igra ulogu u zašititi stanica od oksidativnog stresa i pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti.

Cink ima ulogu u kognitivnim funkcijama, u sintezi DNA, u plodnosti i reprodukciji, u metabolizmu makronutrijenata, ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i u diobi stanica. Cink pomaže u održavanju zdravih kostiju, kose, noktiju i kože.

Vitamin E ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

 

KURKUMIN

Ekstrakt korijena kurkume longe, ekstraktBoswellia serrata, vitamin C iz šipka ( Rosa canina), cinkov glukonat, vitamin E (d-alfa-tokoferol sukcinat iz soje), piperin ( crni papar), kukuruzni škrob, arapska guma, maslinovo ulje, kalijev sorbat, sredstva protiv zgrudnjavanja ( magnezijev stearat, silicijev dioksid), kapsula (HPMC- hidroksipropil metilceluloza).

Preporučena dnevna doza (2 kapsule) sadrži:

Sastojka Količina udio PDV*
Mikroenkapsulirana kurkuma 200 mg n.d.
  -od čega kurkumin 190 mg n.d.
Bosvelija 100 mg n.d.
  -od čega bosvelne kiselina 65 mg n.d.
Vitamin C (iz šipka) 56 mg 70%
Cink 8 mg 80%
Vitamin E 30 mg 250%
Piperin 5 mg n.d.

*Preporučeni dnevni unos, prema Uredbni(EU) br. 1169/2011, n.d.-nije navedeno

Recenzije

Još nema recenzija.


Napiši recenziju